Monday, June 29, 2009

Keema


Liza memang suka dengan hidangan ini. Sesuai dimakan bersama apa jenis roti termasuk roti tawar. Keema yang telah disediakan oleh Puan Palatable(Forum GDB) ini sememangnya amat popular dikalangan hidangan masyarakat India. Akan tetapi, hidangan yang sedemikian rupa juga turut digemari oleh orang-orang Melayu kita juga. Bagi yang belum pernah mencuba dan ingin mencubanya, bolehlah ikut resipi yang dikongsikan oleh Puan Palatable ini.

KEEMA
Penyumbang Resipi: Puan Palatable

Khas buat gang semua inilah resepi keema yang telah kak buat. Kalau
tak suka pedas kurangkan cilinya. Peas itu kak gantikan dgn kentang dan
karot yang dipotong dadu.

Ingredients

* 2 tbsp ghee, butter or oil
* 2 medium-sized onions (100g each), quartered and thinly sliced
* 20g ginger, finely chopped
* 3 cloves garlic, finely chopped
* 1 green chilli, finely chopped
* 1 piece cinnamon
* 3 cardamoms
* 300g lamb or beef minced or cubed
* 2 tbsp curry powder
* 2 tbsp chilli powder
* 2 tomatoes (250g), roughly chopped
* 1 1/2 tsp salt
* 1 cup fresh or frozen peas
* 1/2 cup coriander leaves and stalks, roughly chopped
* 1/2 cup mint leaves, roughly chopped


Directions

1. In a pan, heat the ghee and fry half the onions until they begin to brown. Add ginger, garlic and green chilli and whole spices.
2. Cook 2-3 mins and add the lamb, stirring until meat browns. Add curry powder and chilli powder and cook for 1-2 minutes, add chopped tomatoes. Cook on medium heat until the tomatoes break down, then add a cup of water.
3. Lower heat, stir in the salt and simmer, partially covered, until lamb is tender - about 20 mins. Add peas and cook for a few minutes. Stir in corriander and mint, remove from heat.

Liza: Sowey la gang.... ni liza main copy dan paste je dari forum GDB.

No comments:

Post a Comment